Over ons

De kwekerij van Rift Valley Roses (RVR) is gelegen in de ‘natuurlijke omgeving’ van The Great Rift Valley. Vanaf de kwekerij kunt u de ruigheid van beide kanten van de Great Rift Valley zien, de hoge ravijnen en bergkammen naar de steile valleien, die afdalen naar de vlakke valleivloer, het glinsterende frisse water van het Naivasha-meer, tot verreikende panorama’s, onderbroken door de slapende vulkaan Mount Longonot, met zijn grillige kraterpieken. Maar dit is niet waar RVR bekend om staat – het is gemakkelijk te begrijpen waarom rozen hier worden geteeld – het groeit in rijke vulkanische gronden op grote hoogte, niet ver van de evenaar onder dagelijkse zonneschijn en beschikt over zuiver water uit de hoge Aberdare bergketen. Deze elementen geven de energie aan de rozen die ze nodig hebben om te groeien, om sterke stelen te produceren met intense kleuren bestemd voor de rozenliefhebbers over de hele wereld, voor elke gelegenheid.

Rift Valley Roses is een familiebedrijf en werd in 2011 opgericht door twee broers Gordon en Stuart Millar, afkomstig uit de derde generatie Keniaanse boerenfamilies afkomstig uit Schotland, met een brede ervaring van akkerbouw in Oost-Afrika.

Rift Valley Roses is trots op zichzelf door voortdurend te evolueren en proactief te reageren op marktveranderingen, door te werken met de eisen en verzoeken van de rozenindustrie en te handelen in lijn met technologie.


Key Highlights

1
KWEKERIJ

22
HECTARES

24
SOORTEN

424
WERKNEMERS

 

                 Uniformiteit * Perfectie * Consistent * Harmonieus * Puur * Excellence

Missie & Visie

Onze missie is om zoveel mogelijk klanten op een regelmatige en betrouwbare manier te voorzien van verse topkwaliteit rozen. Dit bereiken we door de focus te leggen op kwaliteit- werken met een schoon productiesysteem, uiteraard met goede arbeidsomstandigheden. Onze medewerkers en management maken dat we inspelen op de behoefte van onze sector, in samenwerking met onze agenten en klanten.

Visie: erkend worden als een uitstekende rozenkweker in Kenia.

 

Kernwaarden

Rift Valley Roses heeft de volgende kernwaarden:

  • Loyaliteit
  • Commitment
  • Teamwerk
  • Menselijke ontwikkeling
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid
  • Discipline

 

Locatie

De kwekerij ligt in centraal Kenia op de hellingen van de Great Rift Valley op een hoogte van 2.250 meter en grenst aan de oevers van Lake Naivasha. Aangezien Rift Valley Roses op slechts 10 km afstand van de evenaar ligt  zijn we in staat om een constante kwaliteit te produceren gedurende het hele jaar. De maximum temperatuur schommelt tussen 20 en 24 graden, de nachttemperatuur tussen de 8 en 12 graden.

  • nl
  • en